Your silence will not protect you

27 maart t/m 31 oktober, Fries Museum in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Fries Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Afra Eisma (1993). Kunstenaar Afra Eisma (1993) liet zich inspireren door Audre Lorde’s poëtische teksten en creëerde intieme werelden die barsten van kleur en energie. Haar werk bestaat uit getufte tapijten, keramiek, papier m...

Lees meer

Het Fries Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Afra Eisma (1993).

Kunstenaar Afra Eisma (1993) liet zich inspireren door Audre Lorde’s poëtische teksten en creëerde intieme werelden die barsten van kleur en energie. Haar werk bestaat uit getufte tapijten, keramiek, papier maché en textiel die leiden tot stralende tactiele installaties waarin verbinding en generositeit centraal staan. Vanaf 27 maart 2021 presenteert het Fries Museum haar eerste museale solotentoonstelling.

‘Your silence will not protect you’ is de titel van het boek van de Caraïbisch-Amerikaanse auteur Audre Lorde. Ze beschreef zichzelf als zwart, lesbisch, moeder, strijder, dichter en bracht dit in haar werk naar voren. Haar werk schreef ze voor zwarte (queer) vrouwen, ieder ander is een gast binnen haar lectuur, zo beschouwt ook Afra Eisma zich. Lorde’s werk richt zich op emoties, een innerlijke power source en de kracht van taal. Die krachten weet zij als geen ander te verwezenlijken in haar teksten. Uit dit boek putte Eisma kracht en hoop omtrent haar eigen trauma’s en het vrouw zijn.

gidsen
Voor deze expositie tovert Eisma de zalen om tot immersieve installaties. Per ruimte licht ze een emotie uit die ze verbindt met de maag, het hart en de mond. Gidsen, soms in de vorm van dieren, leiden de bezoeker van de ene ruimte naar de andere. De installaties zijn een samenkomst van leven en kunst, ze verweeft levenservaringen letterlijk in haar werk. Met de tentoonstelling reflecteert ze op haar eigen kwetsbaarheid.

jong talent
Afra Eisma is een jong talent dat onlangs nog geselecteerd is voor de Unfair, en genomineerd voor de Piket Kunstprijs. Eisma studeerde Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en Central Saint Martin's (Londen). Ze woont en werkt in Den Haag en werd in 2018 genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Ze exposeerde eerder in o.a. Vleeshal Middelburg, 1646 Den Haag, Stroom (Den Haag) en Art Rotterdam.

Lees minder

Data en tijden

zaterdag 27 maart 2021 t/m zondag 31 oktober 2021

zondag : 11:00-17:00
dinsdag : 11:00-17:00
woensdag : 11:00-17:00
donderdag : 11:00-17:00
vrijdag : 11:00-17:00
zaterdag : 11:00-17:00

Toelichting: t/m 18 juli is het museum dagelijks geopend van 10-17 uur

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS LEEUWARDEN
058 2555500
www.friesmuseum.nl
info@friesmuseum.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader