Wadopera Peter Grimes

8 september t/m 25 september 2021, MODDERGAT

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Wadopera Peter Grimes Met een cast van 12 Nederlandse topsolisten waaronder Jeannette van Schaik, Albert Bonnema en Susanne Schimmack, een live orkest van 60 musici en nog eens ruim 70 zangers en figuranten brengt dirigent Arnaud Oosterbaan samen met regisseur Paul Carr uit Engeland ‘Peter ...

Lees meer

Wadopera Peter Grimes

Met een cast van 12 Nederlandse topsolisten waaronder Jeannette van Schaik, Albert Bonnema en Susanne Schimmack, een live orkest van 60 musici en nog eens ruim 70 zangers en figuranten brengt dirigent Arnaud Oosterbaan samen met regisseur Paul Carr uit Engeland ‘Peter Grimes’ naar het Wad! 

Peter Grimes is de imposante opera van Benjamin Britten uit 1945, met sterke karakterrollen, indrukwekkende volkse scènes en prachtige beeldende orkestmuziek. Een aangrijpend verhaal dat zich afspeelt in een hechte vissersgemeenschap aan de woeste Engelse kust. 

Het verhaal

De plaatselijke lijkschouwer Swallow, die tevens advocaat en burgemeester is, ondervraagt visser Peter Grimes over de dood van zijn scheepsjongen tijdens een tocht op zee. Niet alleen de dood van de vissersjongen roept vraagtekens op maar ook de omgang met de verdachte; want ben je, in een kleine gemeenschap, eigenlijk niet al schuldig bevonden voordat het oordeel is geveld? 

Locatie

De voorstelling vindt plaats op een unieke locatie; op het Wad, achter de dijk bij Paesens-Moddergat. Buiten het dorp zal een parkeergelegenheid zijn vanwaar bezoekers naar de buitendijkse locatie gaan. 

Voor de Wadopera Peter Grimes kunt u een eerste- en tweede rangs kaart kopen. 

Onze foodtrucks (met streekproducten), loungeomgeving en restaurant zijn vanaf 17:00 uur toegankelijk voor publiek. We verwelkomen u graag!

Toegankelijkheid

Vanaf het festivalterrein gaat u met een trap de 10 meter hoge dijk over, waarna u meteen aan het Wad staat. Via het mulle zand bereikt u de tribune en uw zitplaats. De operalocatie is daarom minder toegankelijk voor rolstoelen.

Mensen die mindervalide zijn kunnen zich aanmelden voor een rolstoelplaats. Dit kan uitsluitend telefonisch via 0900-4001000 (60ct p/m).

Voor mensen die minder goed ter been zijn dan van te voren ingeschat hebben wij elke avond bij het begin van de trap over de dijk vervoer klaarstaan om de mensen alsnog naar de tribune te brengen. U hoeft zich hier niet voor aan te melden.

Kleed u warm aan!

De voorstelling vindt plaats aan het Wad achter de dijk bij Paesens-Moddergat. U gaat eerst met een trap de dijk over, waarna u de tribune bereikt. Vanaf het moment dat u de dijk over bent, bent u overgeleverd aan de elementen.

Warme kleding en goede stevige wandelschoenen worden daarom aangeraden! Paraplus kunnen niet gebruikt worden, omdat ze het zicht van medebezoekers belemmeren en daarbij kunnen ze ook gevaarlijk zijn.

Parkeren

Bij de dijk van Paesens-Moddergat is vrijwel geen parkeergelegenheid. Daarom hebben wij een speciale parkeer-infrastructuur aangelegd op een akker waar normaal gesproken aardappelen staan.

Met de opbrengsten van de parkeerkaarten kunnen we dit realiseren en de boer voor zijn oogst compenseren. We vragen onze bezoekers €7,50 voor de parkeerkaart, daarmee kunt u de hele middag en avond parkeren.

Omdat we gedurende de voorbereidingen en de uitvoeringen van de Wadopera genieten van de gastvrijheid van de inwoners, schenken we een deel van het parkeergeld aan het kinderfonds van Dorpsbelang Paesens-Moddergat en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij station Lauwersoog.

WAD’N PRIUWERIJ - Foodtrucks

De Priuwerij bestaat uit een samenstelling van bijzondere gerechten bereid door lokale bedrijven. Alle ingrediënten voor de gerechten komen uit de streek of worden door lokale ondernemers gemaakt.

De gerechten zijn erg divers: zo is er een “Amelander kroketje met Waddenrund’, maar komt ook de echte Waddengarnalen-cocktail aan bod. Maar ook ‘Rikke iel’ mag in Paesens Moddergat natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk wordt een proeverij van Friese bieren van Kald Kletske hierbij aanbevolen. 

De Wad’n Priuwerij wordt al wandelend langs de hippe foodtrucks van de lokale bedrijven uitgeserveerd.

Prijs: € 34,95 per persoon

WAD’N DINER in het Proeflokaal

Geniet van een geheel verzorgde avond met het 3-gangen Wad’n diner, samengesteld met lokale producten. Laat u aan tafel verrassen door een garnalencocktail met zeekraalschuim, Waddenstoof van Frisian Angus geserveerd met aardappel-knolselderijpuree en een heerlijk cranberrydessert incl. drankjes.

Wilt u liever vegetarisch dineren of heeft u een speciale dieetwens? Dit kunt u per telefoon doorgeven via 0900 - 401 1000. Onze supportlijn is dagelijks geopend tot 17.30 uur. U kunt uw (di)eetwensen ook per mail doorgeven. 

Prijs: € 44,95 per persoon

Eerder gekochte tickets in 2020 blijven geldig

Had u vorig jaar al tickets gekocht voordat de Wadopera in 2020 wegens Corona moest worden verplaatst? Dan heeft u op 11-06-2020 uw tickets voor 2021 per mail ontvangen. Mocht u deze mail gemist hebben, probeer dan eens te zoeken in uw mailbox op “VanPlan”.

U kunt ook de app downloaden. Daarin staan uw tickets met de juiste datum voor u klaar. Meer informatie op Hoe werkt de app en wat zijn de mogelijkheden? : Klantenservice VanPlan. Mocht dat niet lukken, dan kunnen we u de tickets opnieuw toesturen. Neem in dat geval contact op met de klantenservice via klantenservice.vanplan.nl.  

Reservedata bij slecht weer

De voorstelling vindt in de open lucht plaats, in principe onder alle weersomstandigheden. Mocht het vanwege extreme omstandigheden onverantwoord zijn om de voorstelling op de betreffende datum te laten doorgaan, bijvoorbeeld bij storm, onweer of harde slagregen, dan moet het evenement worden verplaatst.

Voor elke speeldatum is een 1e, 2e en 3e reservedatum. Mocht er vanwege het weer worden uitgeweken naar de 1e reservedatum, dan wordt dit voor 16.00 uur diezelfde middag gemeld op www.wadopera.nl en de social mediakanalen van Wadopera zoals Facebook en Instagram.

Stel dat vanwege de weersomstandigheden ook op die datum de voorstelling niet door kan gaan, dan wordt uitgeweken naar de 2 e reservedatum. Ook dat wordt aangegeven via www.wadopera.nl en de sociale mediakanalen van Wadopera. Houd dit dus in de gaten!

Uw ticket is automatisch geldig voor de genoemde reservedata. Check van te voren of u eventueel ook kunt op de reservedata. De reservedatum hoeft u niet te reserveren.

De reservedata zijn:

1. woensdag 8 september 2021
Reservedata: 12, 13 of 27 september
2. vrijdag 10 september 2021 (première)
Reservedata: 12, 13 of 27 september
3. zaterdag 11 september 2021
Reservedata: 12, 13 of 27 september
4. dinsdag 14 september 2021
Reservedata: 16 of 27 september
5. woensdag 15 september 2021
Reservedata: 16 of 27 september
6. vrijdag 17 september 2021
Reservedata: 19, 20 of 27 september
7. zaterdag 18 september 2021
Reservedata: 19, 20 of 27 september
8. dinsdag 21 september 2021
Reservedata: 23, 26 of 27 september
9. woensdag 22 september 2021
Reservedata: 23, 25 of 27 september
10. vrijdag 24 september 2021
Reservedata: 25, 26  of 27 september

Op 25 september vindt er een extra voorstelling plaats.

Overnachten

Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden in de buurt.

Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden in Friesland.

Lees minder

Links

Data en tijden

vr 10 september 2021 : 20:00 - 22:30

Toelichting: 10 september première

Prijzen

Volwassenen : € 59.00

Toelichting: genoemde prijs geldt voor de 1e rang; 2e rang € 49.00; excl. transactiekosten van € 0.85 per order.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Waddenkant achter de dijk
It Grenaatfabryk 2-4
9142 VH MODDERGAT

€ 59,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader