Village of Shakespeare: Medicinale Kruiden Wandeling

30 september, Cultuurbrink in DIEVER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Ontdek de kracht van kruiden o.l.v. kunstenaar Jasper Griepink. VILLAGE OF SHAKESPEARE THE PALCE TO BE Diever als podium waarop de bezoeker kan kiezen uit een rol als toeschouwer of als acteur. Kijken en bekeken worden. Een kunstenplan met eigentijdse kunst waarbij Shakespeare, die in zijn stukken ...

Lees meer

Ontdek de kracht van kruiden o.l.v. kunstenaar Jasper Griepink.

VILLAGE OF SHAKESPEARE THE PALCE TO BE
Diever als podium waarop de bezoeker kan kiezen uit een rol als toeschouwer of als acteur. Kijken en bekeken worden. Een kunstenplan met eigentijdse kunst waarbij Shakespeare, die in zijn stukken alle menselijke emoties aan bod laat komen, de inspiratiebron is.

De kunstenaars als acteur, speler én toeschouwer. Op dat podium komen alle menselijke emoties aan bod. In de komende maanden zullen de kunstwerken één voor één gepresenteerd worden.

Deelnemende kunstenaars | Jeroen Doorenweerd, Jaap van den Elzen, Giulia Cenci (IT), Jasper Griepink, Elise van der Linden, Joyce Zwerver en hovenier Karst Meijer.

DE EERSTE ACTE, DE EERSTE SCENE | JASPER GRIEPINK
De realisatie én de presentatie van het plan start met een aantal workshops en performances van Jasper Griepink, die in een tijdelijk atelier gevestigd aan de Hezenes 6 in Diever zijn onderzoek zal verrichten. Jasper Griepink (1988) is sinds 2018 bezig met het onderzoek naar de Hunebedden en de verbeelding van een voor-romeinse/voorchristelijke Europese wereld. Griepink is daarin niet de archeoloog, maar als beeldend kunstenaar onderzoekt hij hoe hedendaagse verhoudingen tussen mensen, de staat en de natuur in elkaar zitten.

Het dorp Diever, Zuidwest Drenthe, heeft een Saksische geschiedenis, en daaromheen ook nog oudere geschiedenissen waar vanuit grote stenen en grafcirkels stille getuigen zijn. De Saksen geloofden in de goden van de natuur. Griepink staat zijn hele leven al dichtbij de bomen en als kunstenaar en performer heeft hij ervoor gekozen de rol van Druïdische Bard (verhalenverteller) te ‘transformeren’ naar een nieuw verschijnsel: een personage dat het verre verleden met de noodzakelijkheden van de toekomst vervlecht in ervaringen in het heden.

Jasper Griepink is als een priesteres van het woud die de natuur centraal stelt als speler en niet slechts als decor. Dat onderzoek wordt getoond in tekeningen, prints, afbeeldingen, foto’s en verzamelingen van sporen en objecten en kledingstukken in de werkruimte op tafels die ook altaren zijn. Dit onderzoek is inzichtelijk voor geïnteresseerden die welkom zijn op de momenten dat Griepink aanwezig is in Diever. Bezoekers worden uitgenodigd bij de performances actief mee te doen aan het voltooien van het verhaal DEEP SOIL (geschreven door Jasper Griepink in 2020) én het maken van een kunstwerk van natuurlijke materialen dat als offer in de natuur geplaatst zal worden samen met bezoekers.

Lees minder

Links

Data en tijden

do 30 september 2021 : 17:00 - 18:30

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Cultuurbrink
Hezenes 6
7981 LC DIEVER

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader