Van 't pad aan 't Wad

1 juli t/m 26 oktober, St. Clemenskerk in AMELAND NES

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Schilderijen Reinder Ourensma Schilderijen met Ameland-Oost, zilte stilte en rust. Land, water en lucht… en altijd wel Wad. Als je in Friesland noordwaarts trekt ontneemt op zeker moment een hoge groene aarden dijk je verder zicht. Maar eenmaal bovenop die zeedijk geklommen, bijvoorbeeld bij Zwar...

Lees meer

Schilderijen Reinder Ourensma

Schilderijen met Ameland-Oost, zilte stilte en rust. Land, water en lucht… en altijd wel Wad.

Als je in Friesland noordwaarts trekt ontneemt op zeker moment een hoge groene aarden dijk je verder zicht. Maar eenmaal bovenop die zeedijk geklommen, bijvoorbeeld bij Zwarte Haan, krijg je een uniek vergezicht gepresenteerd. Je wordt daar geconfronteerd met een abrupt contrast tussen land en zee, tussen cultuur en natuur.

Aan de landkant domineert de mens, het is daar een en al cultuur. Er is van alles te zien en aan de hand. Altijd wat. Aan de zeekant, zo ver het oog reikt, water, vogels, zeehonden en vissen, alleen maar natuur. Hier heersen de elementen. Enkel Wad.

In de verte ligt Ameland, waar op Oost de elementen heersen. Dit mysterieus vlakke en mystiek lege gebied geeft de bezoeker alle ruimte om er tot zichzelf te komen, lyrisch en ontvankelijk voor poëtische gedachten. Dagelijkse beslommeringen verdwijnen wanneer vergezichten domineren. Hier kun je fantastisch tot jezelf komen. Jezelf vinden tijdens wandelingen langs sporen die je leiden van ergens naar nergens. Laat je gedachten daar maar gaan. Alsof het uitzicht inzicht biedt.

Elke keer hier weer op bezoek is het verrassend hoe je het aantreft en wat zoal. Hoog water of eb. Mist of een weids vergezicht. Zilte stilte en rust. Land, water en lucht… en altijd wel Wad. Reinder Ourensma heeft het vastgelegd op geschilderde panelen die nu te zien zijn bij het binnenvallend licht in de Noorderkapel.

Lees minder

Links

Data en tijden

donderdag 1 juli 2021 t/m dinsdag 26 oktober 2021

zondag : 14:00-17:00
maandag : 14:00-17:00
dinsdag : 14:00-17:00
woensdag : 14:00-17:00
donderdag : 14:00-17:00
vrijdag : 14:00-17:00
zaterdag : 14:00-17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

St. Clemenskerk
Kardinaal de Jongweg 33
9163 HZ AMELAND NES

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader