Tsjerkepaad: Kind met toekomst - Jou se libben

9 juli t/m 25 september, Doopsgezinde Kerk in LEEUWARDEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

In de komende maanden, tijdens Tsjerkepaad 2021, is er in de doopsgezinde vermaning in Leeuwarden een tentoonstelling met als titel Kind met toekomst - Jou se libben Naast een terugblik op de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding wordt de aandacht vooral gevestigd op het lot van kinderen, toen en nu...

Lees meer

In de komende maanden, tijdens Tsjerkepaad 2021, is er in de doopsgezinde vermaning in Leeuwarden een tentoonstelling met als titel Kind met toekomst - Jou se libben

Naast een terugblik op de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding wordt de aandacht vooral gevestigd op het lot van kinderen, toen en nu. Op de Smokkelbern (de Joodse kinderen die in het geheim vanuit Amsterdam naar Friesland gebracht werden) en mede daardoor op de verzetsactiviteiten van ds. Felix van der Wissel, Krijn van den Helm en Harm Kingma, allen verbonden aan de doopsgezinde gemeente Leeuwarden. Zij zorgden, met anderen, voor een veilig onderkomen van de Joodse kinderen uit Amsterdam. Enkele van de documentaires van Gerard van der Veer die eerder via Omrop Fryslân werden getoond, zullen eveneens te zien zijn.
Zoals nu een groep zusters van de doopsgezinde gemeente quilts maken voor vluchtelingen in kampen en getroffenen in rampgebieden, zo ontvingen doopsgezinden direct na de bevrijding quilts, kleding en andere hulpgoederen uit Amerika van overzeese geloofsgenoten. Enkele van deze oude quilts worden tentoongesteld.

Verder is er aandacht voor oorlogen en conflicten die ook heden ten dage nog steeds kindslachtoffers eisen én voor de acties binnen de doopsgezinde gemeente ten bate van kind-projecten in Kenia (Blessed Generation) en Zuid-Afrika (Vreugde-kinderen, daar weggooi-kinderen/aids-kinderen genoemd).

Lees minder

Links

Data en tijden

vrijdag 9 juli 2021 t/m zaterdag 25 september 2021

vrijdag : 14:00-16:00
zaterdag : 13:30-17:00
vr 9 juli 2021 : 14:00 - 16:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

Toelichting: een bijdrage voor Blessed Generation en/of Vreugdekinderen wordt op prijs gesteld.

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Doopsgezinde Kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD LEEUWARDEN

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader