Naar Buiten

25 september t/m 27 november, Kunstpunt Groningen (voorheen CBK Groningen) in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Solotentoonstelling Jans Muskee toont intrigerende en realistische tekeningen die te leen en/of te koop zijn in de Kunstuitleen van Kunstpunt. Een muur met een raam om je het gevoel te geven dat je niet opgesloten zit. Een vrouw ziet het, ze kijkt verlangend, gespannen. De intrigerende tekeningen v...

Lees meer

Solotentoonstelling Jans Muskee toont intrigerende en realistische tekeningen die te leen en/of te koop zijn in de Kunstuitleen van Kunstpunt.

Een muur met een raam om je het gevoel te geven dat je niet opgesloten zit. Een vrouw ziet het, ze kijkt verlangend, gespannen. De intrigerende tekeningen van Jans Muskee uit de presentatie Naar Buiten zie je in de nieuwste Ateliercollectie: Solo. Als je goed kijkt, herken je verwijzingen naar de kunstgeschiedenis. In de presentatie zitten links naar schilderijen van onder andere Félix Vallotton en de Olympia van Edouard Manet. Het is kenmerkend voor de tekeningen van Jans. Zijn personages zijn alledaags, maar toch bekruipt je een vreemd gevoel. Bekijk de expositie nog t/m 27 november in Kunstpunt Groningen om met eigen ogen te ontdekken waar dat in zit. En heb je iets gezien waar je langer naar wilt kijken? Alle werken zijn te leen en/of te koop in de Kunstuitleen van Kunstpunt.

Over Jans Muskee

Jans Muskee (Nieuw-Amsterdam 1961) kent een lange geschiedenis in Groningen, de stad waarin hij studeerde aan Academie Minerva en waar hij lang heeft gewerkt. De kunstenaar wordt geroemd om zijn techniek. Hij maakt zijn tekeningen met oliepastel en weet zo een indrukwekkende realistische stijl neer te zetten.

De keuze van

In de presentaties van Ateliercollectie: Solo zie je ook de favoriete kunstwerken uit de Kunstuitleencollectie. Jans is het depot van Kunstpunt ingedoken om een aantal parels uit te zoeken. Hij vertelt enthousiast: “Het is een feest om door de collectie van de Kunstuitleen te mogen bladeren en zomaar zonder na te denken werken uit te mogen kiezen.” De keuze van Jans heeft met zijn eigen werk te maken. “Mooi om te zien dat ik door andere kunstenaars mijn werk herkende,” merkt hij op. Wat deze werken gemeen hebben? Een onbeduidend voorwerp, een onopvallend hoekje, een alledaagse situatie, zo liefdevol, met aandacht vormgegeven, dat het oplicht en bijzonder wordt.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 25 september 2021 t/m zaterdag 27 november 2021

woensdag : 12:00-17:00
donderdag : 12:00-17:00
vrijdag : 12:00-17:00
zaterdag : 12:00-17:00
wo 29 september 2021 : 12:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Kunstpunt Groningen (voorheen CBK Groningen)
Trompsingel 27a
9724 DA GRONINGEN
050 3171707
www.kunstpuntgroningen.nl
info@kunstpuntgroningen.nl

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader