Kinderbiënnale

5 juni 2021 t/m 13 maart 2022, Groninger Museum in GRONINGEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het Groninger Museum verlengt de Kinderbiënnale vanaf januari met twee maanden tot en met 13 maart 2022. Ruim 65.000 mensen hebben de interactieve tentoonstelling sinds de opening in juni dit jaar al bezocht. In de zomermaanden waren de tickets zelfs vele weken uitverkocht. Door de verlenging krijge...

Lees meer

Het Groninger Museum verlengt de Kinderbiënnale vanaf januari met twee maanden tot en met 13 maart 2022. Ruim 65.000 mensen hebben de interactieve tentoonstelling sinds de opening in juni dit jaar al bezocht. In de zomermaanden waren de tickets zelfs vele weken uitverkocht. Door de verlenging krijgen nog meer mensen de kans om deze bijzondere ervaring te beleven.

Verdeeld over twee verdiepingen toont het museum het werk van nationale en internationale kunstenaars. De Nederlandse kandidaten zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd: Bert Schoeren, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou&Herkauw, Sandra de Groot, Studio MAKY, WERC Collective en Wies Noest. De internationale kunstwerken zijn van de kunstenaars die meededen aan de Children's Biennale in Singapore in 2019.

Bijzonder is dat bezoekers de presentaties in het museum zelf mogen aanraken, iets dat in andere tentoonstellingen doorgaans niet het geval is. Het Bamboe Bibber Bos reageert als mensen erdoorheen lopen. En de digitale graffitimuur van WERC Collective komt tot leven als iemand zijn hand ervoor houdt. Met de installatie van Nou&Herkauw creëren voorbijgangers nieuwe digitale fotocreaties en de touwsculpturen van Sandra de Groot groeien door de handgeknoopte creaties van iedereen die op zaal langskomt.

Laatste kans voor Badkat met Guppy
Iedereen die de Badkat met Guppy nog wil zien moet gauw langskomen. De vrolijke Badkat, een gezamenlijk project van het museum met Mooie Wijken en Studio MAKY, dobbert in ieder geval nog in de maand oktober in het water voor het museum.

Kinderambassadeurs
De Kinderbiënnale is een interactieve tentoonstelling die uitdaagt om te maken, doen en te verwonderen. Bijzonder is dat kinderen actief betrokken zijn bij alles wat bij deze museale tentoonstelling komt kijken, zoals het schrijven van de tentoonstellingsteksten, meedenken over de pr, meekijken bij de opbouw, leren hoe je een rondleider kunt worden en nog veel meer. De belevenissen van de kinderambassadeurs staan op kinderbiennalegroningen.nl en Instagram #kinderbiennalegm.

De Kinderbiënnale is een samenwerking met National Gallery in Singapore.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Het Groninger Museum organiseert van woensdag 2 juni 2021 t/m zondag 9 januari 2022 als eerste museum in Nederland een kinderbiënnale: een grote interactieve kunsttentoonstelling voor en door kinderen.

Bijzonder is dat kinderen actief betrokken worden bij alles wat bij een museale tentoonstelling komt kijken. De Kinderbiënnale komt tot stand in samenwerking met basisscholen, regionale partners en The National Gallery in Singapore. De deelnemende kunstenaars zijn van hoog niveau.

Met ondersteuning van de regionale partners K&C (Kunst & Cultuur Groningen), JINC (Jongeren Incorporated) en IVAK (culturele netwerkorganisatie van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum) worden uit de hele provincie Groningen kinderambassadeurs geselecteerd. De kinderen mogen in aanloop naar de tentoonstelling onder andere meewerken aan het schrijven van informatiebordjes bij de kunstwerken, meedenken met de marketing, en helpen bij het selecteren van merchandise voor de museumwinkel.

Ze kijken mee bij de technische opbouw van de tentoonstelling, bepalen samen de inrichting en leren hoe je een rondleider kunt worden. En misschien wel het allermooiste: de kinderambassadeurs gaan op atelierbezoek bij de deelnemende kunstenaars en werken (waar mogelijk) mee aan de totstandkoming van de kunstwerken.

Door deze vernieuwende educatieve aanpak probeert het Groninger Museum ervaringen mee te geven aan een jonge doelgroep en leert het museum ook van de kinderen. Een belangrijk onderdeel van de beleving en participatie als kinderambassadeur is de vastlegging hiervan op een interactief online platform. Op deze speciale website van de Kinderbiënnale delen de kinderen hun eigen gemaakte content over de biënnale aan de rest van de wereld.

Elk kunstwerk dat te zien is tijdens de Kinderbiënnale daagt uit tot interactie, participatie en creatie. Door te doen, ontdekken, maken en verwonderen worden bezoekers op een afwisselende manier geactiveerd. Dat kan bijvoorbeeld door zelf mee te ‘bouwen’ aan een continu veranderend werk, zelf bij te dragen aan een digitale presentatie of fysiek te bewegen in een installatie.

De Kinderbiënnale is ontwikkeld door de National Gallery in Singapore, waar in mei 2017 met groot succes de eerste tentoonstelling werd georganiseerd.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 5 juni 2021 t/m zondag 13 maart 2022

zondag :
maandag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME GRONINGEN
050 3666555
www.groningermuseum.nl
info@groningermuseum.nl

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader