Into Nature Drenthe: New Energy

31 juli t/m 24 oktober, IJs-Fierljepver. De Doorlopers in WEITEVEEN

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Into Nature naar het Bargerveen Into Nature is een bijzondere kunstroute door het Drentse landschap met werken van internationaal aansprekende kunstenaars. Na de fascinerende eerste twee edities in NoordDrenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstexpeditie Into Nature deze zome...

Lees meer

Into Nature naar het Bargerveen
Into Nature is een bijzondere kunstroute door het Drentse landschap met werken van internationaal aansprekende kunstenaars. Na de fascinerende eerste twee edities in NoordDrenthe en Frederiksoord strijkt de tweejaarlijkse beeldende kunstexpeditie Into Nature deze zomer neer in de Zuidoosthoek van de provincie. Het Bargerveen bij Emmen vormt het decor waarin je de hele zomer wandelend en fietsend spectaculaire kunstwerken ontdekt van onder anderen Roger Hiorns, Awoiska van der Molen, Nina Canell, Marguerite Humeau en Otobong Nkanga.

New Energy
Het thema is New Energy en dit heeft alles te maken met de locatie waar de kunstwerken te zien zijn. Het Bargerveen is een van de laatste hoogveengebieden van Noordwest-Europa. Energie is hier letterlijk zichtbaar en dit dient als inspiratiebron voor de kunstenaars. Artistiek leider Hans den Hartog Jager is gegrepen door het gebied. “Het Bargerveen is kaal, leeg en indringend én het staat er bol van de energie. Historische energie, verdwenen energie, onzichtbare energie, controversiële energie, nieuwe energie – de geschiedenis en het landschap van het Bargerveen is er diep van doortrokken.” New Energy staat daarnaast symbool voor de faciliteiten die de laatste jaren aan het gebied zijn toegevoegd, zoals de Schaapskooi in Weiteveen en nieuwe fiets- en wandelpaden. Een groot publiek kan zo kennis maken met dit prachtige, woeste en onontdekte gebied.

Uitgebreid programma
Into Nature presenteert in het Bargerveen en het Rensenpark, het voormalige dierenpark van Emmen, een bijzonder aanvullend programma. Daarnaast is er nieuwe aandacht voor bestaande kunstwerken in de omgeving, zoals Broken Circle/Spiral Hill van Robert Smithson. Verscholen parels in het Drentse landschap worden zo weer zichtbaar gemaakt.

Reisgids
Tickets voor Into Nature zijn te koop bij de startlocatie in Weiteveen en via www.intonature.net. Koop je een Into Nature ticket, dan ontvang je een reisgids met routekaart bij de startlocatie. Met de reisgids krijg je toegang tot alle kunstwerken van Into Nature.

Into Nature is te zien van 31 juli t/m 24 oktober 2021. Op de website van Into Nature en via social media is meer informatie te vinden over het programma, arrangementen, locaties en tickets. Zie www.intonature.net.

Lees minder

Links

Data en tijden

zaterdag 31 juli 2021 t/m zondag 24 oktober 2021

zondag : 10:00-17:00
dinsdag : 10:00-17:00
woensdag : 10:00-17:00
donderdag : 10:00-17:00
vrijdag : 10:00-17:00
zaterdag : 10:00-17:00
zo 1 augustus 2021 : 10:00 - 17:00

Prijzen

Volwassenen : € 15.00
Kinderen : Gratis (t/m 17 jaar)
CJP : € 10.00

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

€ 15,00

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader