Frozen in Time

21 september 2021 t/m 21 maart 2022, Hunebedcentrum in BORGER

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken
Ga terug naar de homepagina

Het ontstaan van de Hondsrug verbeeld in imaginaire schilderijen. Oeroude verhalen herleven in een doorlopend kunstproject van Anja Stuurman. Frozen in Time is de eerste uit een bijzondere serie schilderijen die nu te zien is op een bijzondere plek in het Hunebedcentrum te Borger. Deze serie zal k...

Lees meer

Het ontstaan van de Hondsrug verbeeld in imaginaire schilderijen. Oeroude verhalen herleven in een doorlopend kunstproject van Anja Stuurman.

Frozen in Time is de eerste uit een bijzondere serie schilderijen die nu te zien is op een bijzondere plek in het Hunebedcentrum te Borger. Deze serie zal komende tijd beeld voor beeld groeien en vorm gaan krijgen.

Kunstenares Anja Stuurman raakte geïnspireerd door haar nieuwe leefomgeving middenin het Hondsruggebied en de oeroude verhalen die daarin verankert liggen. Sinds januari dit jaar werkt zij in stilte aan deze serie. Toen nog niet duidelijk waar dit naartoe zou leiden maar wel met een bijzonder gevoel en een commitment aan deze nieuwe omgeving die zo voor haar is gaan leven.

"Het landschap vertelt en spreekt tot mijn verbeelding. Ieder stukje is weer anders en heeft haar eigen kenmerkende eigenschappen. Veel inspiratie doe ik op tijdens mijn slentertochten en wandelingen in dit unieke gebied dat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een gebied vol met oeroude landschapselementen, verhalen van ijstijden en de mens die het vormde. Prachtige heidevelden, bossen, moeras, zandverstuivingen, beekjes, pingo ruines.....en niet te vergeten de vele hunebedden die Drenthe rijk is"

De wandelingen, de foto's die ze maakt en de schetsen zijn de basis waarmee Anja het atelier in gaat. Vervolgens worden in vele transparante lagen in acrylverf de verschillende tijdslijnen door de geschiedenis heen verteld. Die verhalen zullen gaan leven op haar nieuwe doeken en zijn voorlopig te zien in het Hunebedcentrum of maak een afspraak in Anja's atelier - zie de website voor meer informatie.

Of maak een afspraak voor atelier bezoek met Anja Stuurman.

Lees minder

Links

Data en tijden

dinsdag 21 september 2021 t/m maandag 21 maart 2022

zondag :
dinsdag :
woensdag :
donderdag :
vrijdag :
zaterdag :

Toelichting: Tijdens openingstijden van het Hunebedcentrum

Prijzen

Volwassenen : Gratis

overnachten

Bekijk de hotels en bed & breakfasts in de buurt van het evenement.

Waar is het?

Hunebedcentrum
Hunebedstraat 27
9531 JT BORGER

gratis

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!
Klik hier om je vraag te stellen

Gerelateerde evenementen

Loader