De leukste evenementen locaties in Groningen

Inloggen

Log in om je favoriete evenementen en gekochte tickets op te slaan in je VanPlan account.

Registreren VanPlan

Nog geen account? Maak je VanPlan account aan

Account aanmaken

De leukste evenementen locaties in Groningen

Gaat er niets boven Groningen? Nee, want wie naar de evenementen kijkt die er worden georganiseerd hoeft nergens anders meer naartoe. Wie heeft er nog nooit van Eurosonic Noorderslag gehoord? Hét jaarlijks terugkerende muziekplatform van Europa. Nog nooit het Groninger Museum bezocht? Foei. Niet interessant genoeg? Geen probleem, want Groningen heeft jou nog veel meer te bieden. Weten wat? Kijk dan snel verder.

MartiniPlaza ( GRONINGEN )

Als er érgens van alles te doen is, is het wel bij Martiniplaza in Groningen. Kunstvoorstellingen, concerten, beurzen, congressen et cetera. Martiniplaza is van alle markten thuis en in de sportwereld bekend als thuishaven van basketbalteam Donar. De thuiswedstrijden van de Groninger bekerfinalist staan garant voor spektakel en tickets kun je gemakkelijk bestellen. Bekerfinalist inderdaad, want op 26 maart speelt de ploeg om de nationale beker tegen Landstede uit Zwolle. Waar? In Martiniplaza natuurlijk!

SPOT/Stadsschouwburg ( GRONINGEN )

Hou je van cabaret, dans, opera, theater of toneel? Dan ben je bij de Stadsschouwburg van Groningen aan het juiste adres. Het gebouw zelf is al een bezoek op zich waard. De grote zaal met drie balkons en een schitterende plafondschildering nemen je mee terug in de tijd. Niet voor niets is het in 1994 uitgeroepen tot rijksmonument.

SPOT/De Oosterpoort ( GRONINGEN )

Ben je op zoek naar een goed concert in Groningen? Dan biedt de agenda van De Oosterpoort uitkomst, want hierop staat voor elke concertliefhebber wat wils. Van jazz tot rock, van pop tot hiphop en van klassiek tot Nederlandstalig. Concreter? Wat dacht je van Blaudzun, De Dijk, Dotan, HAEVN, Kim Wilde, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en Spinvis? Allemaal komen ze binnenkort langs in muziektempel van Groningen. Geen auto voorhanden? Pak gerust de trein of bus als je vanbuiten de stad komt, want De Oosterpoort ligt op loopafstand van het hoofdstation. Ideaal!

Sportcentrum Leek ( LEEK )

Als je aan Groningen denkt, denk je in eerste instantie waarschijnlijk aan de stád Groningen. Begrijpelijk, maar de províncie Groningen heeft je meer te bieden dan alleen die gezellige studentenstad. Vlak bij Groningen ligt Leek en in dat dorp ben jij als sportfanaat helemaal op je plaats.

Welke sporten je hier allemaal kunt doen? Alle, want naast losgaan in de fitnessruimte kun je ook een sporthal afhuren om daar elke willekeurige sport uit te oefenen die jij met je vriend(inn)en wilt doen. Je kunt er zelfs beachvolleyballen en -voetballen, want Sportcentrum Leek beschikt over een overdekte zandvlakte van 1.200 m².

Vesting Bourtange ( BOURTANGE )

Heb je het even helemaal gehad met de 21e eeuw en heb je thuis geen tijdmachine staan? Niet getreurd, want ergens in Zuidoost-Groningen geeft de kalender nog het jaar 1742 weer. In Westerwolde, om precies te zijn. Daar staat Vesting Bourtange en dit historische verdedigingswerk neemt jou mee terug in de tijd, terug naar tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

Om jou de ultieme indruk te geven van hoe het er een kleine driehonderd jaar geleden aan toeging, speelt men er in juni zelfs de Slag om Bourtange (1814) na. Hoe realistisch wil je het hebben?

Klantenservice

Heb je een vraag? Wij helpen je graag!

Klik hier om je vraag te stellen

Veilig tickets bestellen of aanbieden?

Veilig online tickets, kaarten of toegangskaarten bestellen? Ja dat kan! Bij ons ben jij 100% verzekerd van je bestelde tickets. Als onderdeel van NDC Mediagroep BV verzekeren wij jou dat je veilig kunt bestellen. Vanuit je luie stoel, op kantoor of vanaf je telefoon. Maar wij bieden niet alleen tickets aan, je kunt ook gemakkelijk en snel een evenement aanmelden. Dit kan via onze partner Uitservice. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Bekijk alle evenementen Meld uw evenement aan